HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Auto op transport naar Portugal

Blog drs. Lars van Loon RC - EMFC: "Wellicht dat u het herkent. We willen naar Portugal, maar wat doen we met de auto? Gaan we zelf rijden of gaan we ter plekke huren. Zelf rijden heb ik tweemaal gedaan. In 24 uur vanuit ’t Gooi naar Almancil. Bij aankomst een small beer en dan je nest in. Zelf rijden staat overigens niet gelijk aan goedkoop!

We hebben het wel over 2500 kilometer. Dus hebben we het over de benzine, dus hebben we het over de toll en peage ennnn wellicht dan één of meerdere overnachtingen. En voor de zelfstandigen onder ons …. Gemiste declarabele uren. Wellicht leuk voor mensen die wel kunnen genieten van de reis, ik geniet echter pas zodra ik er ben, geen minuut eerder.

Zijn er dan alternatieven?

 

Zeker, nou en of, er zijn echt grijstinten. Hetgeen ik hier verder wil bespreken is ….. Zet de auto op transport en vlieg zelf. De truc is nu, stop niet na vijf minuten googlen. Of, lees even verder. Zelf hou ik de prijzen voor een transport met enige regelmaat in de gaten en dat was best schrikken af en toe. 2.000 euro leek eerder de regel dan een uitzondering. Totdat ik werd geattendeerd op de het transportbedrijf Serra da Neve van Jose en Fernanda Marujo. Wat een vriendelijke mensen, welk een service, wat een fijne beleving, vandaar dus deze blog.

Nadat we een tijdvak en een prijs hadden afgesproken, werd onze auto voor de deur opgehaald. Om vervolgens en week later in Nederland wederom voor de deur te worden afgeleverd. En dat voorrrr … Faro – Amsterdam bleek slechts 650 euro, daar kun én wil je toch niet zelf voor rijden?

Hier eindigde in eerste instantie deze blog, Tot ik de volgende feedback kreeg …. thanks, Lars, maar hoe nu verder? Hoe nu verder dacht ik? De auto is nu toch weer terug in NL. Maar ik kreeg de feedback van iemand die dacht, oké, dan staat de auto eenmaal in Portugal en dan? Dat zal ik u vertellen.

Want daarin zijn eigenlijk slechts 3 smaken te onderscheiden:

  1. Voor kortere tijd
  2. Lang en officieel emigratie
  3. Lang en in Nederland woonachtig blijven
Is het voor kortere tijd, dan laat u de auto netjes op gele platen staan. Betreft het een langere periode en u emigreert officieel naar Portugal, dan mag de auto onder voorwaarden mee als inboedel en is het overschrijven een relatief goedkope administratieve handeling.

Is het voorgaande geen optie en u wilt de auto toch op Portugese platen, bezint dan eer ge begint. Want …. Dat laatste is namelijk best een dure grap. Sterker, de kosten kunnen vaak hoger zijn dan de waarde van uw auto.

Nah dat dus …..”

Deze blog is geschreven door drs. Lars van Loon RC - EMFC, eigenaar van Ligterink en de Wit.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning. Als lid hebt u tevens toegang tot antwoorden met broninformatie op vragen die door andere leden zijn gesteld.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door drs. Lars van Loon RC - EMFC
Datum: 18-06-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten