HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Doorhalen van hypotheek op woning Spanje

Heeft of had u een hypotheek op uw woning in Spanje? Dan is het van belang te weten welke stappen u moet ondernemen om formeel een hypotheeklening door te laten halen zodra deze volledig is afbetaald. Want nadat de schuld bij de bank werd afbetaald, dient deze last niet meer op uw woning te staan. Dit kan immers uw belangen in de toekomst in het gedrang brengen, bijvoorbeeld op het moment dat u uw woning verkoopt.

De economische doorhaling van de lening staat niet gelijk aan de automatische doorhaling van de hypotheek op uw woning bij het eigendomsregister. Om uw Spaanse hypotheek te annuleren bij het register is het nodig de volgende stappen te ondernemen:
  • U dient contact op te nemen met de bank-schuldeiser die u de lening heeft verleend zodat zij, via hun vertegenwoordigers, naar het notariskantoor gaan om de akte van doorhaling van de hypotheek te doen verlijden;
  • Zodra deze akte werd verleden, dient deze binnen een termijn van dertig dagen te worden ingediend bij het desbetreffend Vereffeningskantoor, met vrijstelling van Zegelrecht;
  • Na de vereffening, dient deze bij het eigendomsregister ingediend te worden van de gemeente waar de woning is gelegen, zodat de hypotheek doorgehaald kan worden.
Deze formaliteiten moeten niet door de bank worden uitgevoerd maar door uzelf, zodanig dat de woning vrij van lasten is. De kosten die voortvloeien uit de doorhaling komen ook voor uw rekening. Het is mogelijk om op afstand de nodige formaliteiten uit te laten voeren om uw hypotheek in Spanje door te halen. Er zijn volop partijen die namens u, samen met de bank de akte van doorhaling kunnen voorbereiden om ervoor te zorgen dat de hypotheek uiteindelijk ook wordt doorgehaald bij het eigendomsregister.

Bron: Arcos & Lamers AsociadosFacebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 23-02-2017

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

aanmelden
De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten