HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Advocatenkantoor zet zichzelf in het zonnetje

Tijdens een beursbezoek wekte een Spaans advocatenkantoor de aandacht vanwege onder andere een prominente reclame-uiting in de beursstand: “Erkend door het Consulaat van België”.

Interessant, hier moeten we meer over weten, want het is onwaarschijnlijk dat een ambassade of consulaat advocaten erkent. Op basis van welke criteria erkent een consulaat advocatenkantoren, was dan ook de eerste vraag van Mondi in de stand. Ondanks de vriendelijke ontvangst, ontvingen we niet gelijk een bevredigend antwoord. Gelukkig mochten we voor opheldering rechtstreeks met het kantoor in Spanje contact opnemen. Daarnaast ontvingen we enkele brochures met opvallende informatie. Tijd voor het controleren van de feiten met de reactie van Mondi in het rood en de reactie van het advocatenkantoor tussen aanhalingstekens.
 • Het advocatenkantoor is opgericht in 1985.
  Het advocatenkantoor is opgericht de dato 18 augustus 2016.
  “Sun Lawyers werd in 1985 opgericht door Meester Jose Maria Garcia Perea die nu gepensioneerd is. Het kantoor van de advocaat werd door zijn zoon Jose Maria Garcia Lomax overgenomen en voor fiscale redenen is in 2016 Sun Lawyers la Zenia SL gevormd.”
   
 • Het advocatenkantoor pretendeert het grootste advocatenkantoor aan de Costa Blanca te zijn.
  Het advocatenkantoor beschikt over vier medewerkers op de loonlijst.
  “Met onze 6 kantoren gelegen aan de Costa Blanca, zijn wij het grootste kantoor in deze area.”
 • Het advocatenkantoor communiceert dat ze worden erkend door het Consulaat van België en Frankrijk aan de Costa Blanca.
  Volgens het Consulaat van België in Alicante ‘erkent’ het consulaat geen advocaten.
  Het consulaat verschaft enkel en alleen een lijst (in bezit van Mondi), onder voorbehoud, van advocaten die meertalig zijn. De lijst is verre van compleet.

  “We worden erkend door het Belgische consulaat van Alicante en het Franse consulaat van Madrid. Zij hebben ons op de lijst gezet en raden ons aan als advocatenkantoor.”
  Via het Consulaat van België in Alicante ontving Mondi vanmorgen het volgende bericht:
  “Het nodige werd inmiddels gedaan zodat het advocatenbureau de rechtzetting doet.”

   
 • Volgens de brochure van het advocatenkantoor werken ze tevens op no-cure-no-pay basis.
  Aangezien deze werkwijze in de meeste landen verboden is, maar overigens wel toegestaan is in autonome gemeenschappen in Spanje stelde Mondi de volgende vraag:
  Aan welke criteria moet een zaak voldoen, voordat jullie tot een dergelijke afspraak komen?

  “De no-cure-no-pay basis is van toepassing op zaken die naar de rechter gaan.”
  In de brochure treft Mondi nuttige aanvullende informatie aan onder een kopje: Wist u dat?
  “Indien u reeds naar de rechtbank gestapt bent om te proberen uw voorschot te recupereren, heeft u waarschijnlijk de promotor (redactie: de projectontwikkelaar) aangeklaagd. Aangezien de meeste promotors failliet en daarna in vereffening zijn gegaan, was deze stap in de meeste gevallen nutteloos. De rechtszaak gewonnen of niet, u heeft waarschijnlijk geen (of weinig) geld gekregen. De recente uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof staat u toe stappen te ondernemen tegen de bank van de promotor, waar uw geld (redactie: van de bankgarantie) gedeponeerd was. Deze recente regeling verandert alles, omdat u nu de bank gaat aanklagen, die meer middelen heeft om u te betalen.
  Er zijn reeds succesvolle zaken geweest tegen Polaris World, Grupo San José, Grupo San Antonio, Corvera Golf en Tres Molinos Resort. Bij Sun Lawyers werken we op de volgende basis: zaak niet gewonnen-geen betaling vereist.”
Opmerking Mondi
We hebben geen enkele vervelende ervaring met dit advocatenkantoor. Ze reageren keurig netjes (weliswaar kort en krachtig) op vragen van Mondi. Wel betreuren we de manier van reclame-uitingen. Daarmee worden mensen (on)bewust op het verkeerde been gezet.

Hebt u wel ervaringen met Sun Lawyers, dan kunt u deze organisatie beoordelen via de website van Mondi.

Publieke beoordelingen
Eén van de speerpunten van Mondi is het bevorderen van transparantie op de internationale vastgoedmarkt. Een belangrijk middel om dat te bereiken zijn de publieke beoordelingen. Iedereen die ervaring heeft met een aanbieder van een (tweede) woning in het buitenland, een recreatiewoning in België of Nederland of een dienstverlener die aan de internationale vastgoedmarkt gerelateerd is, kan deze beoordelen. Ongeacht of het gaat om een eerste indruk of om het daadwerkelijk doen van zaken.

Ga naar Het Mondi beoordelingssysteem en zoek en beoordeel de organisatie naar uw keuze.
Onderaan de pagina van het bedrijf kunt u een beoordeling toevoegen.
Vervolgens kunt u de dienstverlening van de organisatie beoordelen, waar u ervaring mee hebt opgedaan door sterren toe te kennen en een persoonlijke motivatie in te vullen. Vergeet niet uw beoordeling goed te motiveren met bij voorkeur relevante objectieve informatie. De motivatie telt zwaar mee in de totale score bij de toekenning van het aantal sterren. Een goed onderbouwde motivatie levert een hogere score op. U kunt desgewenst anoniem en beoordeling plaatsen. Om manipulatie proberen te voorkomen heeft Mondi een aantal maatregelen genomen. Vandaar dat u zich kosteloos dient te registreren of in te loggen.

Bronnen: Sun Lawyers la Zenia SL, CreditSafe, Consulaat van België in Alicante, Mondi, de belangenorganisatie
 

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 16-02-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten