HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Algarve in trek bij wereldberoemdheden

“De toestroom van Nederlandse kopers dit jaar is meer dan een verdubbeling ten opzichte van voorgaand jaar." Portugal wordt steeds bekender onder de zoekers naar een tweede verblijf, onder andere vanwege haar fantastische landschappen. Na nog geen drie uur vliegen, stapt u uit in een wereld van zon, zee, strand, bergen, rust, ruimte en, voor de liefhebbers, in een waar golfparadijs. Bovendien staan de Portugezen bekend als een vriendelijk volk.

De toestroom van Nederlandse kopers dit jaar is meer dan een verdubbeling ten opzichte van voorgaand jaar”, beweren Dick Knoth van Algarve Makelaar in de Oost Algarve en Bart van der Linden in Lagoa West Algarve.

“De hogere omzetten die we als makelaar kunnen maken, komen veelal van Nederlanders die niet gerust zijn op de veiligheid van hun bankdeposito’s, die dan wel tot 100.000 euro per bank gegarandeerd zijn, maar waarvan nu toch aanstaande is dat ze mede aansprakelijk gesteld kunnen worden wanneer een bank in problemen komt of omvalt. Het Cyprus effect heeft toch een soort blauwdruk opgeleverd voor vermogenden. Ook merken we dat pensioengelden in eigen beheer van ondernemers worden ingezet voor onroerend goed in de Algarve. Daarnaast heeft beleggen op de AEX index de laatste vijf jaar geleerd dat er af en toe rampzalige dalingen zijn.

Het zijn dus vooral de vermogenden die als cash koper naar de Algarve komen. Een extra logica daarbij is dat heel wat villa’s soms wel tegen de helft van de prijs, ten opzichte van de prijzen voor de crisis, verkrijgbaar zijn. Over een paar jaar kan er al weer een forse waardestijging in zitten.

Hierbij merken Knoth en Van der Linden op dat na bijna halvering van de prijzen, de laatste maanden is gebleken dat de prijzen niet alleen stabiliseren, maar dat er weer her en der een opwaartse beweging aan de gang is. Mede doordat de laatste jaren bijna geen nieuwbouw is gepleegd en wel in redelijke mate uit de bestaande bouw is verkocht. In feite kunnen we spreken van een schaarste invloed, naast het feit dat de maanden juni en juli aangeven dat de economie aantrekt, export groeit en werkeloosheid gedaald is met 0,4 procent.

Sterren
Menige sportheld investeert dan ook in de Algarve. Voetballers, trainers, tennissers, golfers, tv makers, filmsterren, artiesten. Bijvoorbeeld Louis van Gaal, die vorig jaar nog een villa erbij kocht. Ronald Koeman, Louis Figo zelfs vijf villa´s, Wesley Snijder is ook in de Algarve gesignaleerd. Verder natuurlijk Cliff Richard, George Michael, Ian Gillan, leadzanger van Deep Purple. Madonna, Willem van Kooten alias Joost den Draaier. John de Mol en Linda. Tessa de Loo en Heleen van Royen. Angelina Jolie en Brad Pitt zijn op zoek geweest. Sean Connery komt regelmatig golfen.

Je vindt deze rijken vooral in de specifieke regio de Golden Triangle bij Quinta do Lago en Vale do Lobo. De Engelsen meer rondom Lagos. Maar ook ondernemers uit Nederland beleggen hun pensioenreserve in de Algarve. De Algarve is ook het strandgebied voor de mensen uit Lissabon, waarvan menigeen een tweede woning bezit. En al die mensen hebben ook weer bekende mensen op bezoek. Zoals trainer Mourinho die eind juni op Ilha Deserta bij Olhao uit dineren ging.

Waren vroeger Nice en Cannes beroemd en aantrekkelijk, het is wellicht nu de Algarve. Niet de show van Saint Tropez, maar low profile genieten. Wat teruggetrokken en daardoor meer privé vrijheid. Maar toch kan je zomaar in Almancil bij Italiaans restaurant Casanostra naast een wereldberoemdheid zitten te eten.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dick Knoth, Algarve Makelaar.

Opmerking Mondi
Iedere makelaar zal in deze tijd als argumentatie gebruik maken van de aantrekkelijk geprijsde woningen. Daar is op zich niets mis mee, mits de makelaar u ook op objectieve wijze informeert. Vergeet u echter niet dat het vanzelfsprekend zou moeten zijn dat u een marktconforme prijs betaalt. U koopt niet met korting, mits dit niet met feitelijke informatie goed onderbouwd kan worden. Op papier welteverstaan. Bent u zich op dit moment aan het oriënteren of staat u op het punt om een woning aan te kopen, dan voorziet Mondi haar leden van onmisbare tips en adviezen om tot een succesvolle aankoop van de gewenste woning te komen.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 06-08-2013

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten