HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Kopersbijeenkomst Easy Living Portugal

Naar aanleiding van verontruste berichten over een kleinschalig project van Portugal Comfort Living in de omgeving van Arco de Baúlhe heeft Mondi talloze pogingen ondernomen om met de projectontwikkelaar Jack. B. in contact te komen. Op een handreiking om de dialoog aan te gaan is negatief gereageerd. Omdat Mondi op werkelijk intimiderende manier gedwarsboomd wordt door de projectontwikkelaar Jack B. organiseert de belangenorganisatie zelf een bijeenkomst voor de kopers voor zowel leden als niet-leden.

Uiteraard is Jack B. in de gelegenheid gesteld om zijn kant van het verhaal toe te lichten.
Uiteindelijk willen wij een poging ondernemen om betrokkenen aan dezelfde kant van de tafel te krijgen in plaats van tegenover elkaar met als doel om de belangen van de kopers veilig te stellen. Voor de beeldvorming ten behoeve (aspirant)kopers die nog niet bekend zijn met Mondi gaan we kort terug in de tijd.

24 augustus 2021
Telefonisch heeft Mondi geen contact kunnen krijgen met de projectontwikkelaar. Vandaar dat Mondi uiteindelijk een e-mail heeft gestuurd met het verzoek om aan te geven welke problematiek er speelt met betrekking tot de bungalows in de Minho streek. Voordat Mondi conclusies trekt, is het van belang om twee kanten van de ontstane situatie te vernemen.

Strekking e-mail:
"Geachte heer (volledige naam is uiteraard bekend bij Mondi),

Via verschillende kanalen hebben wij vernomen over de problematiek van uw project in de Minho streek.
Het is in het belang van alle betrokkenen om eventuele problemen samen op te lossen. Een project dat besmet raakt, heeft minder/geen kans van slagen.

Aangezien Mondi graag twee kanten van een situatie verneemt, willen we u in de gelegenheid stellen om ons in chronologische volgorde in beknopte wijze de ontstane situatie uit te leggen op zo objectief mogelijke wijze.
Pas dan kunnen we een eerste inventarisatie maken wat er daadwerkelijk speelt en op welke wijze problemen opgelost kunnen worden zonder langdurige en kostbare juridische procedures. Dat is in niemands belang. Datzelfde geldt voor emotionele acties/reacties, waar men later bijna altijd spijt van krijgt. Mondi prevaleert altijd om de dialoog aan te gaan op constructieve en transparante wijze.

Wij zien uw reactie graag tegemoet op uiterlijk 31 augustus 2021."


Helaas heeft de projectontwikkelaaer niet inhoudelijk gereageerd en ook niet op soortgelijke reminders.
Het enige dat Mondi regelmatig voorbij ziet komen zijn intimiderende e-mails naar notabene kopers van woning in het betreffende project, waarbij frequent de term 'smaad en laster' wordt geuit, exorbitante hoge boetes en de dreiging met een rechtszaak in Portugal. Ook Mondi heeft dergelijke e-mails ontvangen en opvallend genoeg communiceert Jack altijd vanuit een persoonlijk icloud e-mailaccount.

Zorgwekkende situatie
Slechts enkele kopers hebben grond in Portugal op naam staan, maar dus niet allemaal. En dat is zeer verontrustend. De projectontwikkelaar beantwoordt geen/nauwelijks vragen van kopers, gooit veel ballonnetjes op, maar tal van beloftes zijn helaas tot op heden niet waargemaakt. Het is bijzonder en onprofessioneel dat de projectontwikkelaar alle tijd heeft om zich ongenuanceerd, negatief, naief en kwestsend uit te laten richting notabene klanten van het eerste uur en mensen die het wel belangrijk vinden dat het project wordt afgerond.

De bouw is in 2017 gestart. In totaal moeten er tien woningen gerealiseerd worden, waarvan er nu negen zijn verkocht en er nog niet één woning is opgeleverd. De eerste woning werd vanaf 69.000 euro aangeboden op een kavel van circa 500 vierkante meter. De laatste zo goed als identieke woning kost op dit moment 254.320 euro. Bij sommige woningen ligt de bouw bijna twee jaar stil. Kopers worden tussentijds gesommeerd om buitenproportioneel extra hoge bouwkosten te betalen.
Download PDF: Easy_Living_Portugal_actuele_beelden_26012023

Het wordt tijd voor transparantie en duidelijkheid.
  1. Komt het volledige project überhaupt nog van de grond? En zo ja, wanneer?
  2. Beschikt iedere koper na oplevering ook over een woonvergunning of moet hiervoor het volledige condominium opgeleverd zijn?
  3. Hoeveel geld moet er nog extra bij, voordat een woning opgeleverd kan worden?
  4. Waarom is er zo veel vertraging?
  5. Waarom is er de afgelopen jaren nauwelijks gebouwd?
  6. Worden er gelden van kopers gebruikt om grondkavels voor nieuwe projecten aan te kopen?
  7. Wat is de juridische positie van de kopers en wat houdt de koop- en of aannemingsovereenkomst in?
Het is in het belang van alle kopers om te weten wat er daadwerkelijk speelt (objectief en informatief). Mondi doet eenmaal een poging om een kopersbijeenkomst te organiseren. Daar hebben we zelf geen enkel belang bij. Het kost alleen maar tijd en vooral heel veel negatieve energie, maar we moeten nu echt iets ondernemen voordat het te laat is. Problemen lossen zich nooit vanzelf op. Zowel leden van Mondi als niet-leden zijn welkom, zolang men maar aan kan tonen gekocht te hebben in het eerste project van Easy Living Portugal.
Kopersbijeenkomst Easy Living Portugal
7 februari van 19:30 tot 21:30 uur in Utrecht

Het doel van de avond is om op constructieve manier problemen -en indien mogelijk oplossingen- te benoemen, zodat we vervolgstappen kunnen ondernemen om deze het hoofd te bieden op rationele wijze.
Aanmelden kan via het contactformulier onder vermelding van ‘Kopersbijeenkomst Easy Living Portugal’
Het adres volgt na aanmelding en na het toesturen van een getekende koop en/of aannemingsovereenkomst. Instructies hiervoor volgen per e-mail.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning. Als lid hebt u tevens toegang tot antwoorden met broninformatie op vragen die door andere leden zijn gesteld.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 26-01-2023

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten