HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Italiaanse Toestanden

“Wat een geweldig boek!” Korte humoristische verhalen over het leven en overleven in Italië en een vrolijke kennismaking met de gewoonten en gebruiken van de Italianen. Over maffiose makelaars, Mussolini-achtige aannemers, louche loodgieters, Italiaanse burenruzies, misdadige dierenartsen, ziekenhuisavonturen, het leren drinken van wijn, het eten van pizza, theaterbezoek, truffelhonden en nog veel meer!

In 2008 emigreerde de auteur Stef Smulders met man en hond naar het zonnige Italië om daar Bed en Breakfast Villa I Due Padroni te beginnen. Maar voor ze de eerste gasten konden ontvangen moesten er heel wat hordes genomen worden ...

In 2014 deed Stef verslag van zijn belevenissen bij het kopen en verbouwen van een huis, het verkrijgen van een burgerservicenummer en een bankrekening, het inschrijven bij de gemeente en bij het ziekenfonds, het importeren van een auto en tal van andere zaken die tal van (bureaucratische) moeilijkheden opleverden. Deze problemen kwamen telkens op geheel Italiaanse wijze tot een oplossing, wat vaak tot gefronste Hollandse wenkbrauwen en hilarische taferelen leidde.

"Wat een geweldig boek voor iedereen die nieuwsgierig is naar Italië, en graag wil weten hoe het leven er werkelijk is. Heerlijk om je onder het genot van een goed glas wijn even te laten meeslepen in het bizarre bestaan van de Italianen."
 
De lezer ontmoet in de verhalen talloze karakteristieke Italianen, van sympathiek tot schurkachtig, van ontroerend tot onbeschaamd. Echte Italianen van vlees en bloed, soms cliché, soms onverwacht origineel. Maar altijd de moeite van het leren kennen waard.

Humoristische korte verhalen over het emigreren naar Italië en de kennismaking met tal van karakteristieke Italianen. 

Italiaanse Toestanden | prijs 16,95 euro Direct bestellen 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Italië
Bezoek regelmatig het landendossier Italië en maak en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 20-03-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten