HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Anonieme bezoeker over Easy Living Portugal

Ik had in 2019 een voorlopige koopovereenkomst getekend voor de aankoop van een afgewerkte woning op het eerste project (totaal 170.000 €) en 50.000 voorschot betaald. De oplevering werd mondeling beloofd voor in de loop van 2020. Nog tijdens de bedenkperiode heb ik mij teruggetrokken. Begin december 2022 is er zelfs nog niet 1 woning afgewerkt en de opleveringsogenblikken werden ondertussen verscheidene malen herzien. Bij vele intekenaars werd gedreigd met een opschorting van de werken als geen bijkomende extra betalingen gebeurden en ze hun klachten niet zouden intrekken.

Na mijn terugtrekking volgden afdreigingsmails met dreiging van een schadeclaim van 250.000 € (nadien verminderd tot 200.000 €), aanrekenen van door dhr. Bastiaansen bestede tijd aan 750 € + BTW (23%) per uur, dreiging met een rechtsvervolging door Easy Living Portugal, een proces dat wel 20 jaar zou kunnen duren, ...
Uiteindelijk werd door mijn advocaten een procedure aangespannen in Portugal, die door gebrek aan enige medewerking pas dit voorjaar gefinaliseerd werd en waarbij van E.L.P. de 50.000 € plus moratoriumintresten werden gerecupereerd.

Conclusie: informeer u eerst grondig, ook ter plaatse bij de lokale bevolking en bij het lokale bestuur, waar je steeds wel iemand vindt die Engels of Frans spreekt. Er zijn in de regio nogal wat Nederlandstaligen die er definitief wonen, enkelen zijn aannemer of makelaar. Kijk na of de plannen volledig zijn goedgekeurd door de overheid, dat al de nutsvoorzieningen aanwezig zijn, of de ontwikkelaar (ELP) wel de kennis en de capaciteiten heeft die nodig zijn en vraag naar zijn referenties in deze sector.

Opmerking Mondi
Ter verificatie heeft Mondi een pagina van de ondertekende koopovereenkomst opgevraagd en een kopie van de uitspraak van de Portugese rechter. Beide documenten heeft Mondi ontvangen. De beoordeling is deels herzien d.d. 14 december 2022.

30-07-2022 20:03

terug
Eerste indruk / Kennismaking:
Nakomen van afspraken:
Begeleiding bij aankoop:
Kennis van zaken:
Service:
Algehele indruk:
Aftersale:
Totaal:

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten