HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Frankrijk


Welkom in het landendossier over Frankrijk!
Frankrijk is voor zowel Belgen als Nederlanders het op één na populairste land voor een (tweede) woning in het buitenland. Dit wijnland bij uitstek is onverminderd populair en staat net als vorige jaren op nummer één als vakantieland.  Vele Belgen en Nederlanders hebben hun hart verloren aan de charmes van Frankrijk. De uitgestrektheid van het platteland, de ‘joie de vivre’, de prachtige gotische kathedralen en de beste wijnen van de wereld. Frankrijk heeft het allemaal.

In het landendossier Frankrijk treft u relevante en praktische informatie aan, die van belang is bij de aan- en verkoop van een woning in Frankrijk. Om toegang te hebben tot alle waardevolle publicaties, tips, tricks, onderzoeksgegevens en antwoorden op vragen van leden, dient u te beschikken over een Mondi lidmaatschap.

Rol Franse notaris
Het functioneren van het Franse notariaat is vergelijkbaar met dat van het Belgische en Nederlandse notariaat. Ook de Franse notaris heeft in principe een neutrale rol in de afhandeling van de koop. Er zijn echter ook verschillen. De verplichte controles die de notaris in Frankrijk dient uit te voeren zijn talrijker.

De rol van de notaris in Frankrijk is essentieel in het aankoopproces. De notaris heeft een aantal taken. Als vertegenwoordiger van de staat, is het de taak van de notaris om ervoor te zorgen dat alle belastingen, die bij de overdracht verschuldigd zijn, daadwerkelijk betaald worden. In het belang van zowel de koper als de verkoper zorgt de notaris ervoor dat het dossier juridisch goed in elkaar zit.
Lees verder

Koopproces Frankrijk
Het kopen van Frans onroerend goed hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar u zult snel merken dat het aankoopproces anders is dan u in België en Nederland gewend bent. En daar ligt nu net de valkuil. Zorg dat u op de juiste momenten zich professioneel laat adviseren door een deskundige. Handelt u liever zelf om te besparen op expertise van derden, dan kan die naïviteit wel eens hard afgestraft worden met alle financiële en emotionele consequenties als gevolg.

De makelaar mag pas een huis in de verkoop nemen nadat een schriftelijk mandat de vente is getekend. Daarna zet hij het huis vaak uit bij andere makelaars, waarmee hij de courtage deelt. In het mandat staat onder meer de vraagprijs en de courtage. Het mandat de vente kan exclusief zijn (mandat exclusif), maar ook non-exclusief (mandat simple). In het tweede geval kan één en hetzelfde huis aangeboden worden door verschillende makelaars. Over het algemeen is de makelaar (of zijn medewerkers) in Frankrijk niet goed ingelicht over wetten met betrekking tot onroerend goed. Ook over technische zaken, zoals een bouwkundige rapportage, weet hij vaak weinig.
Lees verder

Top tien meest geraadpleegde artikelen
  1. De Franse huizenbelastingen op een rijtje - Wim van Teeffelen
  2. Appartementen Monaco onder 100.000 euro te koop
  3. Mogelijkheden autoverzekering in Frankrijk - Maartje Schlepers
  4. Doorbraak in procedure. Claim uw plus-value terug! - Jari van Werkhoven
  5. Nieuwe Franse vermogensbelasting - mr. Aart D.G. Heering
  6. Het schenken van uw huis in Frankrijk - mr Desiree van den Hoonaard
  7. Franse samenlevingsvorm PACS of een huwelijk? - mr. Mireille Bosscher
  8. Te koop: gerenoveerde woonboerderij in Frankrijk
  9. Wettelijke aansprakelijkheden en rechtsbijstand in Frankrijk - Maartje Schlepers
  10. Verdeling Franse woning na scheiding - mr. Mireille Bosscher
Mondi heeft vanaf 2001 duizenden artikelen online, in magazines, boeken en via de media gepubliceerd. De meeste artikelen ontstaan naar aanleiding van vragen van leden. De redactie weet dat met het beantwoorden van de meeste vragen er behoefte is aan aanvullende informatie. Daarnaast is voor deskundige gastschrijvers Mondi een ideaal platform om op objectieve en informatieve wijze kennis en ervaring te delen. Daar profiteren alle bezoekers van Mondi.nl en Mondi.be van en vooral leden die in een afgeschermde omgeving extra advies ontvangen.
Mondi leden kunnen onbeperkt vragen stellen
U zult ongetwijfeld veel vragen hebben en willen weten welke juridische, fiscale, financiële en praktische consequenties uw beslissing heeft als het gaat om aankoop, bezit of verkoop van een woning in Spanje. Mondi adviseert haar leden zonder meerkosten in collectief verband en tegen een vaste prijs afspraak ook persoonlijk, zodat u tot een weloverwogen beslissing kunt komen. Vragen kunt u stellen onderaan deze pagina in de vraag- en antwoordmodule.

Meer informatie over lidmaatschappen en diensten.

Aanbevolen boeken en naslagwerken 

Wonen en kopen in Frankrijk
Onmisbaar handboek met juridische, fiscale, financiële en praktische aspecten bij vestiging, aankoop en bezit van onroerend goed in Frankrijk.

“Dit boek is als naslagwerk inderdaad onmisbaar voor Nederlanders en Belgen die een woning in Frankrijk willen kopen. Voorzien van veel praktische achtergrondinformatie kan Mondi het boek 'Wonen en kopen in Frankrijk' van harte aanbevelen."

Prijs 22,95 euro | Direct bestellen

Franse zaken nemen geen keer

Rob Smulders, directeur Mondi:
“Mr Mireille Bosscher schrijft sinds 2015 columns en redactionele bijdragen voor Mondi. Haar praktijkervaring is zeer nuttig en leerzaam. Regelmatig kunnen wij als belangenorganisatie een beroep doen op Mireille Bosscher als er door leden vragen worden gesteld of een casus wordt voorgelegd in het landendossier Frankrijk. Feedback is altijd praktisch en nuttig. Net zoals de inhoud van het nieuwe boek.”

Prijs 15,00 euro | Direct bestellen

Franse nalatenschappen

Zowel eigenaren van vastgoed in het buitenland als aspirant-kopers zijn zich onvoldoende bewust van de gevolgen bij overlijden. Door een goede estate planning kan op termijn heel wat erfbelasting bespaard worden. Bij nalatenschappen en erfrecht is het van belang twee zaken uit elkaar te houden. Enerzijds de erfregeling die bepaalt wie wat erft en anderzijds de regels van de erfbelasting, die bepaalt wie waar betaalt.

Mocht u komen te overlijden, dan hopen we dat ruzies binnen families achterwege blijven. Om nalatenschappen wordt soms letterlijk gevochten. Dit is eigenlijk te gênant voor woorden! Vaak kan extra leed voorkomen worden door vooraf zaken op orde te hebben. Het boek 'Franse nalatenschappen' verschaft u de noodzakelijke kennis en inzichten om hierover concrete afspraken te maken via een deskundige.

Prijs 20,95 euro | Direct bestellen

De toegevoegde waarde van een makelaar 
In België en Nederland heeft een makelaar bijna altijd exclusiviteit met het bemiddelen van een vastgoedobject. In Frankrijk is het niet ongebruikelijk dat verkopers, als ze al gebruik maken van een makelaar, hun huis bij verschillende makelaars te koop aanbieden, die daarvoor ook weer gebruik kunnen maken van een internationaal agentennetwerk. Dit betekent dat hetzelfde huis bij verschillende makelaars en tegen verschillende prijzen aangeboden kan worden. De makelaar in Frankrijk wordt betaald door de verkopende partij na een succesvolle transactie. De makelaar behartigt dus niet per definitie uw belangen.

Carte professionnelle
Wie in Frankrijk professioneel wil werken met onroerend goed dient in het bezit te zijn van een carte professionelle. Het bezit ervan is een garantie van deskundigheid en een vergunning om te bemiddelen in onroerend goed. Het beroep ‘makelaar’ is in Frankrijk bij wet geregeld. Om dit beroep uit te oefenen moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Een makelaar moet onder andere kennis van zaken (de juiste diploma’s) hebben, over bankgaranties beschikken en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Mondi controleert op verzoek van leden of de Franse makelaar daadwerkelijk beschikt over een carte professionelle.

Mondi helpt u via de adviesscan met het selecteren van een gekwalificeerde makelaar met een goede reputatie en maakt, indien gewenst, namens haar leden afspraken over de verkoop- of aankoopcondities. Leden zijn ervan verzekerd dat Mondi onafhankelijk en uitsluitend uit hun belang handelt.

Het laatste nieuws uit Frankrijk:

Nieuws

Aanschaf buitenlandse vakantiewoning fiscaal interessant

In de meeste situaties is het fiscaal gunstig om een vakantiewoning in het buitenland aan te schaffen, omdat de belastingheffing in het buitenland meestal lager is dan de box 3 heffing in Nederland. Dit zal vanaf dit jaar alleen maar toenemen. Speciaal voor leden publiceert Mondi onder dit artikel een rekenvoorbeeld van vermogensrendementsheffing bij een vastgoedbelegging van 500.000 euro in Nederland ten opzichte van Oostenrijk met verrassende resultaten. Soortgelijke voorbeelden zullen ook in andere populaire landen zoals onder andere Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië gunstiger uitpakken.
lees verder

Nieuws

Makelaar als poortwachter

Er ontstaat soms irritatie en onbegrip als de makelaar vraagt naar uw legitimatie en probeert te achterhalen wat de herkomst van het geld is waarmee de aankoop van vastgoed wordt gefinancierd. Door wet- en regelgeving is dit opgelegd en alle makelaars binnen de Europese Unie en veel landen daarbuiten moeten hieraan voldoen. Makelaars bekleden een wettelijk vastgelegde poortwachtersfunctie en zijn onder andere verplicht om ongebruikelijke transacties te melden. Dit geldt dus ook voor makelaars die zich bezighouden met grensoverschrijdende vastgoedtransacties.
lees verder

Nieuws

Onder de tafel uw tweede woning aan- of verkopen

Er zijn mensen die tijdens het aankoopproces van de (tweede) woning de makelaar vertellen dat de deal alleen doorgaat als ze een aanzienlijk bedrag onder de tafel kunnen betalen. Met andere woorden: of de makelaar en dus de verkopende partij wil meewerken aan de witwaspraktijken. Maar andersom gebeurt het ook: de makelaar maakt een principeakkoord met de klant, waarbij tot enkele tienduizenden euro’s (soms meer) vooraf contant betaald moeten worden.
lees verder

Nieuws

Huis verkopen of aankopen via Franse makelaar

Blog Mikel de Rooij (erkend onroerend goed bemiddelaar, taxateur en bouwkundig expert): “De ervaringen die veel Belgen en Nederlanders hebben met een makelaar in Frankrijk zijn niet altijd positief. De markt van onroerend goed in Frankrijk wordt ‘verre van transparant’ gevonden. Om hierover meer helderheid te verklaren we het Franse onroerend goed systeem en de werkwijze van de makelaar in Frankrijk. Na het lezen zal u veel duidelijk zijn geworden over het systeem en de markt van onroerend goed in Frankrijk en zal u begrijpen dat dit systeem het voor kopers, verkopers en makelaars niet altijd makkelijk maakt.
lees verder

Nieuws

De Franse huizenbelastingen op een rijtje

Als u een huis koopt in Frankrijk krijgt u te maken met verschillende belastingen. Al die belastingen bij elkaar lijken heel wat. Maar al met al is de Franse fiscus nog altijd een stuk vriendelijker voor de gemiddelde tweede-huisbezitter dan de Nederlandse fiscus. In Frankrijk is iedere belastingplichtige verplicht zichzelf te melden bij de belastingdienst, dat gaat niet vanzelf. Een goede reden om de Franse belastingen nog eens op een rijtje te zetten.
lees verder

Nieuws

Mondi legt focus op belangenbehartiging voor leden

Een groot deel van werkzaamheden van Mondi bestaat uit het publiceren van artikelen om aspirant-kopers van een (tweede) huis in het buitenland vooral preventief van informatie te voorzien. Waar aspirant-kopers uiteindelijk kochten was Mondi om het even, zo lang men maar een succesvolle aankoop deed. Het publieke beoordelingssysteem van Mondi is altijd een belangrijk instrument geweest om het kaf van het koren te scheiden, maar daar gaat stiekem erg veel tijd in zitten.
lees verder

Nieuws

De laatste puntjes op de i

Blog Dorine van der Marel (geëmigreerd naar Zuid-Frankrijk): "Puntjes op de i zijn voor ons altijd moeilijk geweest. We waren meestal al zo tevreden de boel in grote lijnen voor elkaar te hebben, dat we die laatste puntjes voor ons uitschoven. Langzaam raakten ze vervolgens op de achtergrond en na een tijdje zagen we ze zelf niet meer. Zonder puntjes ging het leven gewoon door. Totdat plotseling de puntjes op de ü een issue werden. Toen gingen we er bijna aan onderdoor.
lees verder

Nieuws

Auto invoeren in Frankrijk

Blog Nico van der Valk, eigenaar GlobalCar: “In ieder land gaat het invoeren en registeren van een voertuig net even anders. Ook in Frankrijk is dit proces anders. Met de juiste documenten en voorbereiding kan dit proces redelijk soepel doorlopen worden. Het invoerproces kunt u zelf doen, maar ook uit handen geven. Lees hier meer over het uitbesteden van de registratie van een auto in Frankrijk.
lees verder

Nieuws

Waggelend door het Franse leven

Blog Dorine van der Marel (geëmigreerd naar Zuid-Frankrijk): "Op weg naar de brievenbus kom ik een dorpsgenote tegen. Nog voordat ik mijn mond opendoe, zet zij al haar kleuterjufgezicht op, en als ik in mijn beste Frans een praatje begin, knikt ze mij met een geduldige glimlach, aanmoedigend toe. Ze zegt nog net geen “koetsjie koetsjie” of aait over mijn bolletje.
lees verder

Beoordelingssysteem actieve organisaties uit de branche

In het nieuwe beoordelingssysteem kunt u ook via de landendossiers adviseurs beoordelen en raadplegen die zich (in)direct actief bezig houden met de aanschaf of bezit van vastgoed in het buitenland zoals advocaten, fiscalisten, belastingadviseurs, hypotheekadviseurs, architecten, gestors en verzekeringsadviseurs.
Ziet u het Mondi Approved Keurmerk? Dan voldoet de partij aan 25 strenge eisen, gecontroleerd door Mondi!
Ziet u het Mondi Professional kwaliteitslabel? Dan voldoet de organisatie aan 10 kwalificaties.


Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Uitgelichte producten uit onze webshop:

Vraag en Antwoord

19-05-2021 Anonieme bezoeker:
"Wij hebben een huis gekocht en inmiddels is de compromis de vente opgesteld en afspraak gemaakt bij de notaris. Maar bij controle van het contract is gebleken dat bepaalde punten niet zijn genoemd. Ik heb gezegd dat dit eerst moet worden gewijzigd. De makelaar werkt bij een makelaars kantoor en heeft op staande voet ontslag genomen . Nu ligt de bal bij d eigenaar van dat makelaars kantoor. Omdat door hun eigen toedoen het contract niet volledig is, wordt de afspraak verzet. Dit was een last minute actie. Nu vraag ik mij af, de extra kosten die de notaris moet maken, is dit ook voor de koper of kan dit verhaald worden bij de makelaar?"

Log in om een antwoord te plaatsen

inloggen sluiten
25-02-2021 Anonieme bezoeker (in afwachting reactie deskundige):
"Inleiding
Ik ben fiscalist en ik werk na een lange carrière als partner bij EY en voorgangers, sinds 2005 voor mijzelf, solo. In totaal al werk ik meer dan 40 jaar als belastingadviseur. Dat gaat me nog steeds goed af en ik werk met plezier. Soms echter komen vragen op mijn pad die ik niet aankan, of aandurf wegens gebrek aan ervaring in het terrein. Die komen vaak van vrienden en bekenden. Ik wil U graag een situatie voorleggen. Waar het over de woonplaats gaat, hanteer ik de definitie van de Nederlandse (NL) wet (AWR). En omdat het over een woonplaatsbegrip in NL en F gaat, keek ik ook in het verdrag t.v.v.d.b. F-NL.
De situatie toegelicht
De vragen komen van een cliënte die ik hierna de Dochter ga noemen, ong 60 jaar, die ik goed ken. Ze is inwoner van NL. Haar moeder (hierna Moeder) woont ook in NL. Naast Dochter zijn er nog twee kinderen, waarvan er één in de VS woont. Moeder heeft een zus, die ik Tante ga noemen. Moeder en Tante zijn beiden midden 80. Tante woont in Frankrijk, (F) in een dorp niet ver van Geneve. Ze heeft daar een eigen woning waarin ze al meer dan 30 jaar woont. Ze staat in het dorp ingeschreven, heeft daar haar bankrekeningen etc. Tante heeft geen kinderen, ze had een goede baan had, ze is spaarzaam en ze heeft daarmee een financiële reserve (hierna de spaarpot) bijeen gespaard. Ze werkte in Zwitserland (CH) en heeft uit die betrekking een CH pensioen overgehouden. Een paar jaar terug heeft Tante een appartement in NL gekocht, vlakbij de woning van haar zus, Moeder dus. Daar verblijft ze enkele maanden per jaar, maar de meeste tijd van het jaar is ze in F. Op grond hiervan n.m.m. kan gesteld worden dat tot nu, het middelpunt van haar levensbelangen in F ligt, en ze daarom inwoner van F is.
Vraag 1: Deelt U deze mening?
Veranderingen
Tante wil vanaf 2021 meer tijd gaan doorbrengen in NL. Daarbij zou het kunnen dat ze zoveel dagen, nl meer dan 183, in NL gaat verblijven dat haar fiscale positie verandert. Dit van uit de Nederlandse woonplaats regels art 4 AWR (“naar omstandigheden beoordeeld” met bijbehorende jurisprudentie), die geldt voor IB en Erfbelasting.
Vraag 2: Is dit juist naar de Franse regels? Wat zijn in het kort de Franse nationale criteria voor het bepalen van de woonplaats van een particulier persoon? Wijken die af van de NL regels? In de woonplaatsbepaling naar NL regels speelt het er beschikking hebben van een woning een belangrijke rol. Is dat in F ook zo? Is er een apart woonplaats begrip voor de erfbelasting in F?
Opties m.b.t. het aanhouden van de eigen woning in F, voor Tante in 2021
Er zijn in dit verband eigenlijk twee opties: Tante gaat meer tijd in NL doorbrengen, zoveel dat ze, naar de NL regels, in NL woonachtig wordt. Vóór haar vertrek zet ze haar huis in F te koop. Na enkele maanden wordt het verkocht. Tante gaat meer tijd in NL doorbrengen, zoveel dat ze in NL woonachtig wordt. Vóór haar vertrek zet ze haar huis in F niet te koop. Het huis wordt niet verkocht. Ze gebruikt het als een vakantiewoning waar ze drie tot vier maanden per jaar verblijft.
Vraag 3: kunt u analyseren wat deze opties betekenen in de geschetste situatie voor de belastingheffing van Tante in F. Ook met het oog op de heffing (of niet-heffing) van de Plus-Value bij de verkoop van het huis en de eventuele belastingheffing over de spaarpot.
Aspecten van NL en F erfbelasting
Gezien de leeftijd van Tante moeten we ook stilstaan bij deze aspecten. Het is denkbaar dat Tante overlijdt als inwoner van Nederland, terwijl haar woning in F niet is verkocht. In dat geval lijkt me dat er F erfbelasting zal worden geheven over de waarde van het huis. Het is ook mogelijk dat Tante overlijdt als inwoner van Nederland, terwijl haar woning in F wel is verkocht.
Vraag 4: Kunt U kort iets zeggen over deze twee opties? Hoe wordt die F erfbelasting berekend, met welke vrijstellingen en tegen welk tarief?
Vraag 5: Ik las over de optie om de erfrechtelijke overgang van F vastgoed naar Nederlands erfrecht en erfbelasting af te wikkelen. Die zou door Tante in een NL testament kunnen worden opgenomen. Daarmee heb ik geen ervaring. Kan dat ook al als Tante nog geen inwoner van NL is geworden?
Vraag 6: Twee posities voor belang voor de planning, gezien de tarieven van de erfbelastingen in de beide landen en het opmaken van een NL testament Bent U het met me eens dat zolang Tante in F woont voor de F belastingheffing, (en de vererving van het huis in F dus aldaar wordt belast) de vererving van de F eigen woning beter rechtstreeks van Tante naar Moeder kan gaan, gezien het tarief in F en dat dan later de opbrengsten van Moeder naar haar drie kinderen (waaronder Dochter) kunnen worden geleid. Bent U het met me eens dat vanaf het moment dat Tante in NL woont voor de NL en F belastingheffing, (en de vererving van het huis in F in NL wordt belast met de optie) de vererving van de F eigen woning beter rechtstreeks van Tante naar de drie kinderen van Moeder kan gaan? gezien het tarief in F en dat dan later de opbrengsten van Moeder naar haar kinderen (waaronder Dochter) kunnen worden geleid."

Log in om een antwoord te plaatsen

inloggen sluiten
25-11-2019 Anonieme bezoeker:
"Sinds een jaar of 2 a 3 heeft Frankrijk belasting ingevoerd over de verhuurbare meters voor buitenlanders met een tweede huis - appartement in Frankrijk. Mag dit? Is dit legaal? Wordt hier wat aangedaan? Of loopt er al een zaak hier tegen? Je rendement wordt nl behoorlijk minder."

Log in om een antwoord te plaatsen

inloggen sluiten
13-03-2019 Saskia Mol (beantwoord):
"Beste lezer, ik heb via dit forum een vraag gesteld over ons huis in Frankrijk. Van de adviseur kreeg ik een antwoord dat niet duidelijk was. Toen ik om verduidelijking vroeg kreeg ik als antwoord het advies om een consult te vragen (tegen betaling). Dat is het verdienmodel van Mondi. Soyez prévenus."
Rob Smulders (Directeur bij Mondi, de belangenorganisatie):
"Geachte mevrouw Mol,

Allereerst trekt u een foutieve conclusie. Het verdienmodel van Mondi is niet een consult te vragen tegen betaling. Mondi ontvangt namelijk nooit een fee of commissie van derden.

Het bestaansrecht van Mondi is voor ruim 80 procent afhankelijk van contributies van en diensten aan leden. U beschikt over een Mondi lidmaatschap Plus voor € 89,50 op jaarbasis, waarbij u onbeperkt vragen kunt stellen over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van vastgoed in binnen- of buitenland. De enige voorwaarde die Mondi stelt, is dat deze vragen in collectief verband beantwoord kunnen worden. Op 12 januari 2019 stelt u een vraag waarbij u een onderbouwd advies wenst over een bepaalde situatie. U ontvangt keurig netjes tot twee maal toe reactie van een advocaat. Uw vraag kan niet in collectief belang beantwoord worden. U hebt op basis van uw casus persoonlijke begeleiding en advies nodig. De advocaat in kwestie vroeg om uw begrip in deze. Dat doet Mondi langs deze weg ook."

Log in om een antwoord te plaatsen

inloggen sluiten
18-09-2023 Anonieme bezoeker:
"Wij hebben oog op een (andere) woning in Frankrijk maar komen er niet goed achter wat de hoogte van de Taxe Fonciere en Taxe d`Habitation is voor deze woning. De makelaar doet er vaag over en contact met de gemeente hierover stuit op de taal barriere. Zijn er geen sites waar je dit per gebied zelf kan uitrekenen? Gezien de lokale grote verschillen willen we het wel meenemen in de definitieve beslissing."

Log in om een antwoord te plaatsen

inloggen sluiten
13-08-2019 Anonieme bezoeker (beantwoord):
"Ik ben geïnteresseerd in het boek `Verhuren van uw huis in Frankrijk`. Komt van dit boek op korte termijn een update?"
Rob Smulders (Directeur bij Mondi, de belangenorganisatie):
"Voorlopig staat van het boek `Verhuren van uw huis in Frankrijk' geen update gepland link "

Log in om een antwoord te plaatsen

inloggen sluiten

Word lid om een vraag te plaatsen.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten