HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Het Mondi Approved keurmerk

Eindelijk keurmerk voor internationale vastgoedmarkt
Rob Smulders (1968) is in 2001 begonnen als uitgever van een internationaal vastgoed magazine. Sinds 2005 is Smulders oprichter en eigenaar van Mondi, een belangenorganisatie die opkomt voor de belangen van haar leden en hen voorziet van praktische en preventieve informatie om succesvol een (tweede) woning of beleggingsobject in het buitenland aan te schaffen.
Met ‘Mondi Approved’ en ‘laagste prijsgarantie’ biedt Mondi de transparantie waar consumenten al jaren naar op zoek zijn. In tegenstelling tot makelaarsorganisaties kijkt Mondi primair naar de belangen van de consument om tot een succesvolle aankoop van een (tweede) huis te komen.

Indien aanbieders van vastgoed in het buitenland zich actief richten op Vlaamse en Nederlandse consumenten, dan kunnen ze in aanmerking komen voor het keurmerk ‘Mondi Approved’ mits ze voldoen aan de criteria, die per land/regio kunnen verschillen, en zich conformeren aan de gedragsregels van Mondi.

Mondi streeft met  ‘Mondi Approved’ naar een gecertificeerd keurmerk voor organisaties, die actief zijn op de internationale vastgoedmarkt, waaronder makelaars/bemiddelaars, projectontwikkelaars, advocaten, fiscalisten, en verhuurbemiddelaars.

De eerste stap voor Mondi Approved werd gezet in 2005. Pas in 2013 is Mondi actief gestart met de voorbereidingen voor het keurmerk. Smulders: "Mondi is als geen ander op de hoogte van de mogelijke problematiek binnen de internationale vastgoedmarkt. Onze focus ligt echter op het preventief informeren van onze leden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed in het buitenland te komen, ongeacht waar of bij wie onze leden uiteindelijk kopen. Toch constateren we al jaren dat als Mondi actief betrokken is in de begeleiding van aspirant-kopers, de kans op een geslaagde aankoop aanzienlijk verbetert.

Natuurlijk laten we mensen niet in de steek die zich melden als lid nadat het kwaad is geschied, maar iedereen kan zich voorstellen dat een actieve en persoonlijke begeleiding om een droom te realiseren veel energie geeft in tegenstelling tot het herstellen van problemen - voor zover dit altijd mogelijk is -waar vooral emotionele en financiële schade de realiteit is.

Ook organisaties die ‘Mondi Approved’ zijn, kunnen fouten maken. Maar op basis van kennis, ervaring en een zorgvuldig opgebouwde reputatie, worden ongewenste situaties adequater opgelost. Daarnaast heeft Mondi als belangenorganisatie een stok achter de deur in de vorm van een geschillencommissie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar twee kanten van het verhaal, maar een suggestie wordt gedaan om tot een acceptabele oplossing te komen op basis van recht en billijkheid.
 
Certificaat
Alle organisaties die Mondi Approved zijn ontvangen een certificaat. In dat certificaat wordt verwezen naar criteria en een checklist die op deze pagina publiekelijk te raadplegen is. Op dit moment zijn er vier certificaten uitgereikt (zie onder vermelde tabel). De keuze voor Azull was bijvoorbeeld om in aanmerking te komen voor:
  1. ISO certificering
  2. 'Mondi Approved’ keurmerk
Uiteindelijk heeft Azull gekozen voor ‘Mondi Approved’.

Smulders: "Dit is voor Mondi een mooi compliment, maar dit geldt ook voor de concrete interesse om voor Mondi Approved in aanmerking te komen van Euro Economics, dat zich sinds 1996 heeft ontwikkeld tot een van de meest gespecialiseerde dienstverleners voor buitenlandse bedrijven en particulieren in Spanje. En inmiddels heeft ook het eerste advocatenkantoor zich bij Mondi gemeld. Bressers Law is een internationaal georiënteerd advocatenkantoor waarin advocaten uit diverse landen van de Europese Unie zijn verenigd. Zij behartigen de belangen van hun cliënten in juridische kwesties die zich afspelen in met name Spanje, Nederland en Frankrijk.

Meerdere bedrijven, die investeren in kennis, kunde en een goede reputatie erop nahouden, hebben belangstelling getoond voor het keurmerk. We hebben één keer de kans voor een goede eerste indruk, dus we doen het stap voor stap."
 
Bent u nieuwsgierig, waar de eerste organisaties aan (hebben) moeten voldoen, raadpleeg dan de criteria en checklist:

Organisatie Actief in Certificaat Criteria en checklist
Alpendreams Oostenrijk Download PDF: Alpendreams_cert  Download PDF: Alpendreams_App
Azull
 
Spanje Download PDF: certificaat_Azull  Download PDF: Azull_App 
Casa Las Dunas Spanje Download PDF: certificaat_CasaLasDunas Download PDF: CasaLasDunas_App 
EuroEconomics Spanje   in voorbereiding
Bressers Law Spanje, Nederland, Frankrijk   in voorbereiding

Bedrijfspresentatie brancheregister

Iedere organisatie of zzp'er die actief is op de internationale vastgoedmarkt en zicht richt op Belgen en Nederlanders wordt standaard kosteloos opgenomen in het brancheregister van Mondi. De enige voorwaarde die Mondi stelt, is dat het bedrijf of freelancer is ingeschreven in een (handels)register in binnen of buitenland. Ondernemingen kunnen zich extra profileren via een bedrijfspresentatie onder auspiciën van de redactie van Mondi. Dit houdt in dat informatie over de dienstverlener objectief en informatief van aard dient te zijn.

Onbekend maakt onbemind: lees verder

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten