HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact
< Terug

Wijnkamp Advocatuur/Advokatur GmbH

Eerste indruk /
Kennismaking
Nakomen van
afspraken
Begeleiding bij
aankoop
Kennis van
zaken
Service
Algehele indruk
Aftersale
Mondi

Contactgegevens:

Gewerbegebiet 3 / Top 5
6493 Mils bei Imst (Tirol)
Oostenrijk
T: +43 (0)5418 20 400
E: office@wlawfirm.eu
W: www.bergsportrecht.eu

Actief in:

OostenrijkOver Wijnkamp Advocatuur/Advokatur GmbH

Wijnkamp Advocatuur /Advokatur GmbH is een advocatenpraktijk gespecialiseerd in Nederlandse / Oostenrijkse zaken. In Oostenrijk bevindt het kantoor zich in Imst, Tirol. De visie van het kantoor is het bieden van een goede kwaliteit door optimale communicatie in het Nederlands enerzijds en kennis van zaken (Nederlands recht en Oostenrijks recht) anderzijds. Waarbij benadrukt wordt dat de benadering naar de cliënt , ongedwongen, persoonlijk en praktisch is. Advocaat Stephan Wijnkamp heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als een specialist op het Nederlandse / Oostenrijkse terrein. In 2007 is hij zelf, gecharmeerd van het land en zijn bergen, naar Oostenrijk geëmigreerd en kent daardoor de klappen van de zweep. Oostenrijk is een mooi land. De bergen, de natuur, de gezonde levenswijze en de sneeuw zijn enkele redenen waarom velen naar Oostenrijk trekken. De droom is dan vaak het kopen van een huis of chalet. De praktijk leert helaas dat deze droom soms ruw wordt verstoord en eindigt in een nachtmerrie. Vaak is de oorzaak daarvan een slechte voorbereiding. Een buitenlandse koper weet vaak niet waarop hij of zij dient te letten. De grootste fout is meestal dat men zich niet goed realiseert dat regelgeving volledig anders is in het buitenland. Oostenrijk heeft nu eenmaal andere wetten, gebruiken en lokale regelgeving dan Nederland. Hoewel Nederlanders vaak wel Duits spreken is het lezen van officiële stukken in juridische taal heel wat anders. Zelfs voor Oostenrijkers is dit vaak een probleem. Laat staan voor niet-Oostenrijkers. Het communiceren in Oostenrijk verloopt ook niet altijd vlekkeloos. De Nederlander denkt iets te hebben verstaan hetgeen de Oostenrijker niet heeft bedoeld of omgekeerd. Dit wordt nog eens versterkt door de verschillende dialecten in Oostenrijk. Communicatie is derhalve van het grootste belang. Met advocaat Stephan Wijnkamp kunt u in het Nederlands communiceren en uw wensen kenbaar maken. Door de persoonlijke benadering is de drempel laag. Stephan Wijnkamp is als advocaat zowel in Nederland als in Oostenrijk ingeschreven en kan derhalve in beide landen voor u in rechte optreden of u adviseren. In de loop der jaren heeft het kantoor ruime ervaring opgebouwd op het gebied van aan- en verkoop van onroerende zaken en alles wat daarmee verband houdt. Stephan Wijnkamp is tevens lid van de Nederlandse advocaten specialistenvereniging der advocaten-belastingkundigen en kent derhalve ook op internationaal vlak de regelgeving zowel in Nederland als ook in Oostenrijk. Uiteraard zijn er zeer vele onderwerpen waarbij het kantoor u van dienst kan zijn. Een kleine selectie treft u onderstaand aan:
  • Aspecten met betrekking tot de koop. Denkt u aan de uitleg van de juridische aspecten, de uitleg van de fiscale aspecten, de opmaak van het koopcontract zelf. Dit laatste hoeft namelijk niet door een notaris gemaakt te worden. Ook de inschrijving in het kadaster (Grundbuch) kan door de advocaat verzorgd worden. De gehele praktische gang van zaken rondom de koop zoals legalisering van handtekeningen , de financieringswijze in Oostenrijk , het controleren van de betreffende bijbehorende verzekeringspolissen.
  • Vergeet niet de controle omtrent de bestemming van het gekochte. Mag u er wel gebruik van maken zoals u zou willen? Klopt dit met uw wensen? Denkt u aan regelgeving omtrent agrarisch gebruik , Ferienwohnung bestemming , Zweitwohnsitz etc. De juridische begeleiding bij nieuwbouw.
  • Het eventueel oprichten van een Oostenrijkse rechtspersoon GmbH ten behoeven van de aankoop in Oostenrijk.
  • De uitleg omtrent het Oostenrijks erfrecht in combinatie met het Nederlandse erfrecht. De mogelijkheid van civielrechtelijke bescherming tegen aanspraken van derden op uw bezit in Oostenrijk. De afwikkeling van testamenten , erfrecht voor zover dit het Oostenrijkse deel betreft
  • De fiscale begeleiding eventueel in samenspraak met de Nederlandse en Oostenrijkse belastingadviseur.
  • Advies bij emigratie
  • Advies bij projectontwikkeling.
  • De juridische problematiek bij niet nakoming van gesloten overeenkomsten.
Graag ben ik u van dienst!

Raagpleeg voor nieuwtjes en korte berichten Facebook.com/Bergsportrecht.advocaat

Redactionele bijdragen onder auspiciën van Mondi:

Toenemend aantal claims van de Oostenrijkse fiscus (door Dr. Stephan Wijnkamp)
Aangifte tegen tweedehuisbezitters in Oostenrijk (door Dr. Stephan Wijnkamp)
De koop van een Oostenrijkse vakantiewoning (door Dr. Stephan Wijnkamp)
Zweitwohnsitz in Oostenrijk (door Dr. Stephan Wijnkamp)

Medewerkers:

Dr. Stephan Wijnkamp Advocaat

Mondi over Wijnkamp Advocatuur/Advokatur GmbH:

Mondi heeft nog geen beoordeling geschreven. Als u een lidmaatschap heeft bij Mondi, kunt u Mondi vragen om een beoordelingsverslag toe te voegen. Dit kan via het contactformulier op deze website onder vermelding van ‘organisatie beoordelen’ met vermelding van de bedrijfsnaam en websiteadres van de organisatie die u beoordeeld wenst te hebben.

Beoordelingen van derden:

Geen beoordelingen gevonden! Schrijf nu een beoordeling en u wordt als eerste geplaatst!
Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten