HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Dhr. Scheffel over Droomhuis Duitsland

“Droomhuis in Duitsland” biedt een huis in Emsland aan voor 195.000.= Al 15 maanden te koop...
Dat huis stond al eerder bij Duitse makelaar voor 156.000.=
Dat huis wordt 28 juni 2011 geveild en brengt dan 140 of 150.000.= op.
Droomhuis schrijft me van de hele situatie op de hoogte te zijn en schrijft ook nog op de website: “vaste prijs, niet onderhandelbaar” (Object DH20-19)
Is dat makelaardij? Verwachten ze toch nog een domme Holländer als koper?20 juni 2011 Reactie Mondi naar Droomhuis Duitsland

Het desbetreffende object zien wij nog steeds te koop staan op uw website. Wilt u zo vriendelijk zijn een verklaring te geven n.a.v. deze beoordeling?Binnen een half uur belde de heer Victor Janssen namens Droomhuis Duitsland op. Uitermate correct. De heer Janssen heeft duidelijk tekst en uitleg gegeven, maar vond het moeilijk inhoudelijk schrijftelijk te reageren vanwege het vermoeden wie reactie heeft geplaatst. Uiteraard doet Mondi geen uitlatingen over privacygevoelige gegevens.

In Duitsland en tal van landen wordt een woning meestal door verschillende makelaars aangeboden. Prijzen kunnen variëren. Dat woningen lang te koop kunnen staan, zeker in deze tijd, is geen verrassing. De verkopende partij kan en mag vragen wat deze wenst. Omdat de juridisch eigenaar zijn woning kan aanbieden via meerdere makelaars en deze makelaars meestal weer samenwerken met andere aanbieders kan het voor de aspirant-koper verwarrend zijn. Vraag altijd door en informeer naar specifieke kenmerken van de woning en omgeving. Is de makelaar geautoriseerd om de woning aan te kunnen bieden? Wat de woning uiteindelijk opbrengt is de vraag. De heer Janssen benadrukte dat als de woning verkocht wordt (via de veiling) deze van haar site zal worden verwijderd.

19-06-2011 12:53

terug

Eerste indruk / Kennismaking:
Nakomen van afspraken:
Begeleiding bij aankoop:
Kennis van zaken:
Service:
Algehele indruk:
Aftersale:
Totaal:

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten