HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Geometra


Als u zelf gaat bouwen (of als u uw woning grondig wilt verbouwen) en een geschikte bouwkavel heeft gevonden, dient u een aannemer in te schakelen. Hiervoor heeft u de diensten van een geometra nodig. Een geometra maakt de bouwtekeningen, vraagt de vergunningen aan, maakt bestekken op en legt de koper offertes van aannemers voor.

Vervolgens overlegt hij met de koper wie het werk mag uitvoeren en coördineert en volgt hij de gehele bouw. Hij is verantwoordelijk voor de bouw, de veiligheid op de bouwplaats en voor de oplevering van een gedegen en veilig bouwwerk.

Het is meestal goedkoper een geometra in te schakelen dan een architect. Doe hiervoor voldoende research en neem iemand in de arm die te vertrouwen is en, niet onbelangrijk, die zich verstaanbaar kan maken. Bouwtekeningen moeten door de gemeente goedgekeurd worden. Het is belangrijk dat een geometra goed bekend staat in de gemeente en daar goede contacten heeft. Dit kan veel tijd schelen bij het krijgen van toestemming voor de verbouwing.

De geometra dient ingeschreven te staan in de orde van landmeters en zich te houden aan de beroepsregels en tarieven van zijn beroepsgroep. Hij is bevoegd de volgende werkzaamheden uit te voeren:
  • Het uitmeten van terreinen;
  • Bepalen van perceelsgrenzen;
  • Het maken van kadastrale oppervlakte tekeningen
  • Het taxeren van onroerend goed;
  • Het ontwerpen van bouwtekeningen;
  • Het berekenen van bouwkosten;
  • Het aanvragen van bouwvergunningen;
  • Het voeren van de directie/toezicht houden bij de uitvoering van de bouwwerkzaamheden;
  • Het verrichten van bouwtechnisch onderzoek naar uw (toekomstige) woning.
Communicatie
Er bestaat ook de mogelijkheid een Nederlandstalige bouwbegeleider in te schakelen die de hele communicatie tussen de geometra en de klant verzorgt en die controleert of de bouw volgens plan verloopt. Voor degenen die niet in staat zijn het bouwproject regelmatig te bezoeken is het verstandig fotomateriaal van het project op te vragen zodat het bouwproces vanuit thuis kan worden gevolgd. Als elke stap bewust wordt gezet, kan de woning met een gerust hart gebouwd worden. Dat bouwen gaat in Italië gepaard met enorm veel regels en wetten waar Nederlanders vaak niet van op de hoogte zijn. Weersta de verleiding om toch dat extra schuurtje of die veranda te bouwen zonder bouwvergunning. Als er illegale bouwwerken ontdekt worden, is het hek van de dam.
 
Terug naar het landendossier Italië

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

aanmelden
De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten