HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Primeur voor aspirant-kopers:

AdviesScan

De efficiëntste zoekmethode naar uw (tweede) huis of beleggingsobject met aandacht voor alle praktische, juridische, fiscale en financiële aspecten om tot een weloverwogen aankoopbeslissing te komen.

Nieuws

Verhuren van uw huis in Frankrijk

Steeds meer vakantiegangers kiezen ervoor om tijdens de vakantieperiode een woning te huren in plaats van een dure hotelkamer te boeken. En dit is goed nieuws voor de juridisch eigenaar van een tweede, derde, of inmiddels de zoveelste woning. Tenminste, als deze woning is aangekocht als belegging voor het verhuurrendement.
lees verder

Landendossiers

Waar voelt u zich thuis?

Ieder landendossier biedt voor Belgen en Nederlanders een overzicht met praktische en waardevolle informatie over de aankoop en bezit van een (tweede) woning. Deze informatie wordt aangevuld met gerelateerde nieuwsberichten en artikelen.
naar landendossiers

Themapagina's

Specifieke items

Ongeacht wat uw motief is voor de aanschaf of verkoop van een tweede woning, een belegging in vastgoed of misschien zelfs emigratieplannen. Op de themapagina’s treft u altijd nuttige gegevens over alle aan vastgoed gerelateerde kwesties.
naar thema's

Nieuws

Handboek: Wonen en kopen in Frankrijk

De compleet herziene editie 2018 van het handboek ‘Wonen en kopen in Frankrijk' is een onmisbaar juridisch, fiscaal en financieel naslagwerk voor degenen die zich in Frankrijk willen vestigen of in Frankrijk onroerend goed willen (ver)kopen, (ver)huren of (ver)bouwen.
lees verder

Nieuws

Franse nalatenschappen

Erven, testamenten, erf- en schenkbelasting bij nalatenschappen in Frankrijk; Juridische en fiscale aspecten voor Nederlanders, die in Frankrijk te maken krijgen met nalatenschappen.
lees verder

Nieuws

Schaarste op de Nederlandse woningmarkt

Voor het eerst sinds het dieptepunt in de crisis daalde in het vierde kwartaal 2017 het aantal woningverkopen met zes procent. Vooral in het goedkopere segment droogt het woningaanbod op. In totaal stonden er in het laatste kwartaal van 2017 36 procent minder woningen te koop dan een jaar eerder.
lees verder

Nieuws

Terugblik en vooruitzicht Italiaanse huizenmarkt

Het jaar 2017 bracht Italië eindelijk in rustiger vaarwater en liet in veel gebieden tekenen van economisch herstel zien. De situatie in noord-Europa op economisch gebied toonde een sterk vertrouwen en herstel van onder andere de lokale huizenmarkt, hetgeen haar weerslag had in het vertrouwen van tweede huizen kopers.
lees verder

Nieuws

Huizen winnen het toch van aandelen

RTL Z publiceerde gisteren een artikel met als titel: Een huis leverde afgelopen anderhalve eeuw meer op dan aandelen. Dat blijkt uit een onderzoek van onder meer de Amerikaanse Fed.
lees verder

Nieuws

Verschil tussen advocaat, jurist en juridisch adviseur

Als u een huis koopt in het buitenland, is het bijzonder onverstandig om geen gebruik te maken van een ter zake kundige en onafhankelijke advocaat, die de (voorlopige) koopovereenkomst controleert voordat de handtekeningen onder het contract worden gezet.
lees verder

Nieuws

Vrijstaande villa met privé zwembad in aanbouw

Hoe heerlijk is het om te flaneren langs de kraampjes, straatartiesten en terrassen op de boulevard van Alicante, of een wandeltocht te maken naar de citadel die dominant boven de stad uittorent? Door de lift naar boven te nemen kun je je de moeite van de klim besparen en is de afdaling met het uitzicht over de stad en haar omgeving nog verrassender.
lees verder

Nieuws

Vrijstelling erfbelasting van 1 miljoen euro

Vanaf 1 januari 2018 geldt in Andalusië een vrijstelling voor de erfbelasting van 1 miljoen euro. De vrijstelling geldt voor zowel fiscaal als niet-fiscaal residenten van Spanje.
lees verder

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

juridische QuickScan van de (voorlopige) koopovereenkomst

Vastgoed kopen in het buitenland zonder juridische begeleiding is onverantwoord. Dit heeft er vooral mee te maken dat de rol van de notaris wezenlijk anders kan zijn dan u in België en Nederland gewend bent. U kunt dus zomaar de ongelukkige eigenaar worden van een (deels) illegale woning met schulden. Afhankelijk waar u koopt, is het honorarium van de advocaat globaal 1 tot 2 procent van de koopprijs met meestal een drempelbedrag. Mondi biedt haar leden voor alle populaire landen een juridische QuickScan aan door een onafhankelijke advocaat voor een vast bedrag.

lees verder en vraag een juridische QuickScan aan

Beoordelingssysteem actieve organisaties uit de branche

In het nieuwe beoordelingssysteem kunt u ook via de landendossiers adviseurs beoordelen en raadplegen die zich (in)direct actief bezig houden met de aanschaf of bezit van vastgoed in het buitenland zoals advocaten, fiscalisten, belastingadviseurs, hypotheekadviseurs, architecten, gestors en verzekeringsadviseurs.

Bedrijfspresentatie brancheregister

Iedere organisatie of zzp'er die actief is op de internationale vastgoedmarkt en zicht richt op Belgen en Nederlanders wordt standaard kosteloos opgenomen in het brancheregister van Mondi. De enige voorwaarde die Mondi stelt, is dat het bedrijf of freelancer is ingeschreven in een (handels)register in binnen of buitenland. Ondernemingen kunnen zich extra profileren via een bedrijfspresentatie onder auspiciën van de redactie van Mondi. Dit houdt in dat informatie over de dienstverlener objectief en informatief van aard dient te zijn.

Onbekend maakt onbemind: lees verder

Vraag en Antwoord


Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

aanmelden
De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten