HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Auto huren: controleer de voorwaarden

Mensen met eigen woning in het buitenland zonder eigen vervoersmogelijkheden zullen in veel gevallen een auto huren. Via internet kunt u zich goed oriënteren. Let wel goed op de kleine lettertjes, bijvoorbeeld voor een eventuele toeslag per gereden kilometer. Soms is het aantal kilometers ongelimiteerd, maar lang niet altijd. Ook dit kan per land verschillen.

Mondi reisde afgelopen week van Denia tot voorbij Huelva (Spanje). De terugvlucht naar Nederland verliep via Faro (Portugal). Gemakshalve boekten we een auto bij een internationaal verhuurbedrijf, zodat we de auto in Faro konden achterlaten. Hertz heeft zo’n 7.000 vestigingen over de gehele wereld, dat zou dus geen probleem hoeven te zijn. Toch zijn deze organisaties minder internationaal dan men verwacht: zodra de auto de grens overgaat moet er fors meer betaald worden.


Extra afleverkosten

Ook Mondi betaalt wel eens duur leergeld. Op de site van Hertz valt te lezen dat ‘One-way’ reizen tussen grote steden in Europa toegestaan zijn. De optie brengt wel een 'One-way' toeslag met zich mee. Tussen sommige geselecteerde steden kan het gratis zijn. Mondi wilde in een week tijd van Alicante naar Huelva reizen. Op het laatste moment werd de reis aangepast en vlogen we terug vanaf Faro. Geen enkele Hertz vestiging was telefonisch bereikbaar om ons te adviseren. Via een receptioniste van een hotel hebben we nog geprobeerd om in het Spaans tekst en uitleg te krijgen. Dit was nodig omdat het telefoonnummer dat we belden uitsluitend een Spaanstalig keuzemenu afdraaide. Uiteindelijk kreeg de receptioniste een medewerker van Hertz aan de lijn. Deze vertelde dat alle Hertz vestigingen in de regio gesloten waren, maar dat we wel in Huelva terecht konden. Terwijl we kort overleg hadden, werd de verbinding verbroken.

Maar goed, we wisten in ieder geval dat er een vestiging in Huelva was. Na een kwartier Googelen gaven we het op. Het adres konden we niet vinden. We besloten toen de auto in te leveren in Faro. We wisten wel dat dit extra kosten met zich mee zou brengen, 150 euro was acceptabel geweest. Hemelsbreed ligt Faro maar dertig kilometer over de grens met Spanje, dus we besloten meteen door te rijden. Daar aangekomen stond ons echter een onplezierige verrassing te wachten: naast de verhuurkosten werd ons ook een bedrag van maar liefst 630 euro in rekening gebracht.


Tip

De tip van de maand is dan ook: controleer de lokale voorwaarden van een verhuurorganisatie. Die verschillen namelijk per land. Bij sommige organisaties is het niet toegestaan om de grens over te gaan met een huurauto.  Het internationale aspect van de verhuurorganisaties zit vaak alleen in de naam. Bij het reizen in meerdere landen kan het voordeliger zijn om met een taxi de grens over te steken en in het volgende land opnieuw een auto te huren.
 
Reactie Hertz
De heer Van den Helder, Algemeen Directeur van Hertz Rent A Car Benelux, laat in een reactie het volgende weten: ‘Hertz kent vele huurmogelijkheden, maar die verschillen per land, per regio en soms per plaats. Het Internationale karakter van ons bedrijf voorziet in opties om gehuurde auto's in een ander land achter te laten. Soms zijn hier echter restricties aan verbonden. Veelal hebben die beperkingen te maken met organisatorische, financiële, logistieke en juridische oorzaken. Voor auto's die terugverhuurd kunnen worden naar het "thuisland" gelden speciale aanbiedingen. Echter, op het moment van reserveren is niet bekend of er een dergelijke auto beschikbaar is, maar die zal altijd op het moment van verhuren als optie worden aangeboden. De hoogte van deze bedragen kunnen verschillen. Wel is het zo dat al onze huurauto's in alle EU landen gebruikt mogen worden. De vormen, zoals in- of exclusief kilometers, zijn ook per land verschillend. Hierover geeft onze reserveringsafdeling duidelijkheid. De website wordt momenteel aangepast en uitgebreid en wij verwachten dat we voor het einde van dit jaar iets duidelijker kunnen zijn in onze informatieverstrekking via dit kanaal.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 01-10-2008

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten