Volg Mondi:
Home > Nieuwsoverzicht > Genieten aan de monding van de Donau
Onze nieuwsbrief

Genieten aan de monding van de Donau


Bulgarije is een land van grote natuurlijke en culturele diversiteit. Maar ook is het een land dat decennialang afgesloten is geweest van West Europa. Inmiddels kan het land zich weer verheugen in grote belangstelling. En dat is mooi, want Bulgarije heeft zeer veel te bieden. Naast de rust, eenvoud en prachtige natuur dankt Bulgarije de toeristische belangstelling aan de combinatie van een mondain strandleven en tegelijkertijd de uitstekende wintersportmogelijkheden.

Sinds 1 januari dit jaar is Bulgarije lid van de Europese Unie. Het is een grote sprong voorwaarts voor een voormalig Oostblokland dat lang geïsoleerd is geweest van het Westen, maar weer volop in de belangstelling staat. Niet verwonderlijk, want eeuwenlang nam het land een centrale positie in tussen Oost en West, waar de Grieks/Romeinse en christelijke cultuur in aanraking kwam met het Turkse rijk en Islam en Aziatische invloeden via de Balkan Europa bereikten.

Aanvallers
Een huis kopen in dit bijzondere land kan een zeer winstgevende en avontuurlijke bezigheid zijn. Voor relatief weinig geld heeft u al een klein huis op het platteland en voor Nederlandse begrippen betaalt u een schijntje voor een villa. Avontuurlijk, want het is niet het makkelijkste land om in te investeren. De Bulgaren zelf zijn een voorbeeld van hoe Oost en West zich in een volk hebben verenigd. Hun geschiedenis gaat meer dan zesduizend jaar terug, toen de Thraciërs, nomaden uit Centraal-Azië, zich in de Balkan vestigden en aan de monding van de Donau een groot Bulgaars rijk stichtten. Nadat het Orthodoxe Christendom werd aangenomen als staatsreligie, vochten de Bulgaren in de eeuwen die volgden talloze oorlogen met islamitische Arabieren en Turken, die poogden via de Balkan Europa binnen te dringen. Daar zijn de Bulgaren nog altijd trots op; ze zien voor zichzelf een belangrijke historische rol in de bescherming van het christelijke Europa tegen islamitische aanvallers.


Landendossier  
Landendossier Bulgarije Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Bulgarije
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.


Datum: 06-10-2007

Terug naar overzicht

Reageren

Geen berichten gevonden.
 

Bericht
Bent u al lid van Mondi of heeft u zich kosteloos geregistreerd: Ja     Nee
Typ deze code over in het hokje hieronder!
Code:
 
Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen: objectief, informatief en betrouwbaar.
Naam:
E-mail:

Publieke beoordeling

Hoe wordt uw makelaar / projectontwikkelaar beoordeeld? Geef ook uw mening!
naar de beoordeling lijst Stem nu