Volg Mondi:
Home > Nieuwsoverzicht > Fiscale aspecten aanschaf Bulgaars vastgoed
Onze nieuwsbrief

Fiscale aspecten aanschaf Bulgaars vastgoed


Er bestaat is er een uitzondering op de regel dat u eerst een bedrijf moet oprichten om grond te kunnen kopen. Sinds 1 januari 2007 is Bulgarije lid van de EU. Dat heeft gevolgen voor de aankoop van grond. EU-burgers die zich definitief in Bulgarije vestigen mogen nu ook op persoonlijke titel grond aankopen. Als u dus naar Bulgarije vertrekt om nooit meer terug te keren, kunt u het bedrijfsmatige verhaal vergeten.

Wat u echter niet moet vergeten, zijn algemene aanbevelingen bij aankoop van onroerend goed in enig buitenland. Zorg voor een goede en betrouwbare (beëdigde) vertaler die uw Nederlandse documenten vertaalt. Neem een advocaat in de arm die u bij de oriëntatie en de onderhandelingen terzijde staat.

Bezuinigen
Volgens de Bulgaarse wet zult u een notaris moeten inschakelen die zeggenschap heeft in het betreffende gebied. Door middel van het tekenen van de notariële akte wordt de koop bezegeld; het document geldt voor de Bulgaarse wet als bewijs van de bepalingen die erin genoemd worden. Nogmaals: bezuinig niet op een advocaat om deze akte onder de loep te nemen!


Landendossier  
Landendossier Bulgarije Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Bulgarije
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.


Datum: 06-10-2008

Terug naar overzicht

Reageren

Geen berichten gevonden.
 

Bericht
Bent u al lid van Mondi of heeft u zich kosteloos geregistreerd: Ja     Nee
Typ deze code over in het hokje hieronder!
Code:
 
Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen: objectief, informatief en betrouwbaar.
Naam:
E-mail:

Publieke beoordeling

Hoe wordt uw makelaar / projectontwikkelaar beoordeeld? Geef ook uw mening!
naar de beoordeling lijst Stem nu