Volg Mondi:
Home > Bulgarije > Kopen in Bulgarije
Onze nieuwsbrief

Kopen in Bulgarije


Bulgarije is een land van grote natuurlijke en culturele diversiteit, maar ook een land dat decennialang afgesloten is geweest van West-Europa. Inmiddels staat het land weer in de belangstelling. En dat is mooi, want Bulgarije heeft veel te bieden. Naast rust, eenvoud en prachtige natuur dankt Bulgarije de toeristische belangstelling aan de combinatie van een mondain strandleven en uitstekende wintersportmogelijkheden.

Sinds 1 januari 2007 is Bulgarije lid van de Europese Unie. Een grote sprong voorwaarts voor een voormalig Oostblokland, dat lang geïsoleerd is geweest van het Westen.

Investeren
Bulgarije komt langzaam weer in de belangstelling te staan. Het merendeel van de toeristen komt af op bekende en populaire badplaatsen zoals Albena, Golden Sands, Sunny Beach, Nessebar, Sozopol, Aheloi, Lozenets, Pomorie, Ravda en Sinemorets. De Bulgaarse tweedewoningmarkt wint aan populariteit. Een belangrijke reden daarvoor zijn de nog lage onroerendgoedprijzen. De onroerendgoedprijzen in Bulgarije behoren tot de laagste van Europa.

Koopproces
Als het op het koopproces en grondbezit aankomt, houdt ieder land er zijn eigen wetten op na. Dit geldt ook voor landen die deel uitmaken van de Europese Unie. Helaas vormt ook Bulgarije hier geen uitzondering op. Om in Bulgarije grond te bezitten dient u een rechtspersoon onder Bulgaarse jurisdictie op te richten.

Verblijf
Hierop is wel één uitzondering: EU-burgers die zich definitief in Bulgarije vestigen mogen nu ook op persoonlijke titel grond aankopen. Als u meer dan 183 dagen per jaar in Bulgarije verblijft, bent u er belastingplichtig. De
inkomstenbelasting voor personen is progressief.
 


De informatie in dit landendossier is mede tot stand gekomen dankzij Maurice de Volder, van Vastgoed Bulgarije
Artikelen over Bulgarije:

'Bulgarije op mijn verlanglijstje'
De vastgoedmarkt van Bulgarije ontwikkelt zich stukje bij beetje. Met lage prijzen, het lidmaatschap van de Europese Unie (EU) en de nakende toetreding tot de Eurozone kan het land zich in steeds meer aandacht verheugen. Niko Vossebeld heeft sinds 2002 een appartement aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust. Hij vertelt zijn ervaringen aan Mondi.


Een veilige haven
Een woning in het buitenland is voor veel mensen een toevluchtsoord waar ze komen voor hun rust. Na verloop van tijd voelt het aan als een tweede thuis. Vooral in een gastvrij land als Bulgarije gaat dat snel. Maar er leeft ook een hardnekkig vooroordeel wat dit integreren in de weg kan zitten: de onveiligheid.

Genieten aan de monding van de Donau
Bulgarije is een land van grote natuurlijke en culturele diversiteit. Maar ook is het een land dat decennialang afgesloten is geweest van West Europa. Inmiddels kan het land zich weer verheugen in grote belangstelling. En dat is mooi, want Bulgarije heeft zeer veel te bieden. Naast de rust, eenvoud en prachtige natuur dankt Bulgarije de toeristische belangstelling aan de combinatie van een mondain strandleven en tegelijkertijd de uitstekende wintersportmogelijkheden.

 

 

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen: objectief, informatief en betrouwbaar.
Naam:
E-mail:

Publieke beoordeling

Hoe wordt uw makelaar / projectontwikkelaar beoordeeld? Geef ook uw mening!
naar de beoordeling lijst Stem nu